Belangrijke wijzigingen met betrekking tot Sepa.

25-11-2013

Vanaf 25 november start de overgang naar SEPA

Vanaf maanag 25 november 2013 zullen we van uit Ai2 test transacties aanbieden om de registratie van de nieuwe SEPA machtiging te testen en te activeren. Deze test transacties zullen duidelijk herkenbaar zijn op uw bankoverzicht en omvatten een bedrag van enkele centen. Mocht de transactie niet slagen dan zullen wij deze in de weken na 25 november herhalen bij de klanten waar het niet is gelukt.

Vanaf 1 december 2013 gaan we in het aanlever proces van Ai2 rekening houden met de verplichte wachtdag binnen de SEPA wet- en regelgeving. Dit houdt in dat er een extra dag komt tussen incasseren en uitbetalen, in eerste instantie merkt alleen de leverancier dit. Vanaf 27 januari zullen we helemaal overgaan op SEPA, vanaf dat moment worden de dagnota’s in de middag aangeboden i.p.v. s’ochtends om 8.00 uur.

Op 27 januari 2014 is het mogelijk dat u zowel in de ochtend om 8.00 uur een nota ontvangt dit zijn de leveringen/transacties van voor 27 januari en in de middag om 16.00 uur een nota met de leveringen/transacties van 6 januari. Heeft u vragen over de overgang op SEPA bij Ai2 neemt u dan gerust contact met ons op.

Diverse aanpassingen op de dagnota zijn doorgevoerd om de dagnota conform de SEPA regels te versturen. Zo zijn het mandaat id en het incassant id toegevoegd en zijn de banknummers vervangen door de iban. Om het eenvoudiger te maken om direct contact op te nemen met uw klant of leverancier zijn op de detailgegevens zowel telefoonnummer als email adres toegevoegd.