Reactie op het schrijven van Royal Flora Holland aan haar leden

6-4-2017

Geachte kweker, Royal Flora Holland heeft u een brief gestuurd omtrent enige onjuistheden in de berekening van kosten.

Ai2 gaat altijd uit van gemiddelde kosten en laatst gepubliceerde tarieven.

Omdat er veel met staffels wordt gewerkt door Royal Flora Holland, en er verschillende kosten (soorten) zijn voor individuele kwekers, zijn wij genoodzaakt om met gemiddeldes te werken.

Daarnaast staat in het tarievenoverzicht voor aanvoerders 2017 op de website van Royal Flora Holland dat het basis percentage 1,6% is voor directe handel. Over Ai2 transacties wordt geen promotieheffing ingehouden!

Wilt u als kweker weten wat uw voordeel is door te werken met Ai2, neem dan contact met ons op en wij leggen u in een persoonlijk gesprek uit wat uw voordeel kan zijn, wij zullen u dan vragen om uw jaaroverzicht van de Royal Flora Holland kosten naast de Ai2 kosten te houden, omdat in het jaaroverzicht het totaal aan directe in indirecte kosten zichtbaar wordt en dit het beste vergelijk zal geven.

Daarnaast heeft Ai2 ondersteuning voor diverse electronische berichten, zoals, EAB, EKT en DESADV, en hebben we connecties met diverse onafhankelijke aanbodplatformen om de daghandel tegen een zeer laag tarief zonder bijkomende heffingen af te rekenen.

Verder heeft Ai2 inderdaad de mogelijkheid om ook transacties af te rekenen met klanten die op dit moment geen veilingklant zijn, of niet via de veiling af willen rekenen, dit is overigens vaak om een andere reden dan de kosten!

Bel of mail ons en wij komen graag bij u langs,

email: info@ai2.nl

telefoon: 0297-744030