Over Ai2

Ai2 is een veilig, onafhankelijk en efficiënt online betalingsplatform voor leveranciers en afnemers in de sierteeltsector. Ai2 is dé manier om af te rekenen voor kwekers, exporteurs, importeurs en handelsbedrijven van bloemen en planten zonder Nederlandse veiling.

Ontstaan

Ai2 is gespecialiseerd in de betalingen in de sierteeltsector. Het bedrijf is in 2006 opgericht door en voor ondernemers uit de sierteeltbranche. We zijn ontstaan vanuit een duidelijke vraag van kwekers en hun afnemers naar een modern en flexibel betalingssysteem naast de Nederlandse bloemenveilingen. Zo is Ai2 het alternatief voor ondernemingen die hun onderlinge betalingen niet meer via de traditionele bloemenveiling willen regelen.

De oprichter en directeur van Ai2 is René Fransen. Hij werkte jarenlang als manager op de bloemenveiling en in de ICT. Op basis van zijn eigen ervaring en vanuit de behoeften van sierteeltbedrijven, ontwikkelde hij samen met de klanten een moderne, efficiënte en betrouwbare betaalmogelijkheid.

De dienstverlening van Ai2 voldoet geheel aan de wensen en eisen van ondernemers in de sierteeltsector: Ai2 (de naam staat voor Agri Inter Incasso) floreert, het aantal klanten en de dagelijks geïncasseerde geldbedragen groeien continue.

Centraal bij Ai2 staat dat:

  • we geen product- en transactie informatie delen
  • we altijd een vast laag tarief rekenen, u krijgt niet te maken met heffingen
  • het geheel online is
  • u 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang heeft
  • het voor de afnemer altijd kosteloos is

Inmiddels maken meer dan 750 bedrijven uit de sierteeltsector gebruik van de diensten van Ai2.