Afnemer

Eenvoud, inzicht, efficiënt en kosteloos zijn belangrijk voor handelaren, exporteurs, importeurs en groothandels in de sierteeltsector. Als ondernemer wilt u in één oogopslag uw orders en transacties kunnen zien. En niet verrast worden door eventuele transactiekosten achteraf!

Hoe werkt het?

U bent een afnemer in de sierteeltsector en bestelt een partij bloemen of planten bij een kweker. De kweker stuurt de transactie (EAB) naar Ai2. Indien u dit wenst stuurt Ai2 een EKT/DES-ADV naar uw handels systeem. Vervolgens levert de kweker de bestelde producten af. Dezelfde middag ontvangt u van Ai2 een gedetailleerde dagnota met het totaalbedrag. Volgens SEPA-voorschriften wordt het totaalbedrag van de dagnota binnen 2 dagen van uw rekening afgeschreven. Ai2 berekent producten en diensten door op de nota volgens de VBN-standaarden.

U heeft via Ai2 altijd online toegang tot uw transacties. Zo kunt u direct zien wanneer bedragen van uw rekening geïncasseerd zijn en gaan worden. Door het standaard weigeringsrecht van 2 werkdagen, houdt u zelf de controle over uw betalingen.
Ai2 voert de betalingscondities uit volgens uw onderlinge afspraak met uw leverancier. Zo kunt u bijvoorbeeld afspreken dat een groot bedrag in meerdere termijnen afgeschreven wordt.

Als uw leverancier klant is bij Ai2 en u nog niet, kan hij u hiervoor uitnodigen. U ontvangt dan een e-mail met de uitnodiging om een account aan te maken. U kunt uzelf ook aanmelden. Dit is geheel kosteloos.

Voordelen voor afnemers

  • Ai2 doet niets met uw transactie-informatie.
  • Voor u als afnemer is het gebruik van Ai2 kosteloos.
  • U geeft als afnemer een doorlopende zakelijke machtiging af (B2B). Hierdoor kunt u zaken doen met alle bij Ai2 aangesloten leveranciers.
  • U heeft in één oogopslag inzicht in uw transacties en ziet welke betalingen wanneer worden afgeschreven.
  • Ai2 voert de betalingscondities uit volgens uw onderlinge afspraak met uw leverancier.
  • Ai2 ondersteunt alle transacties met elektronische berichten zoals EKT/DES ADV en EAB.
  • De dagnota kan in diverse formaten worden geleverd, .pdf .xml .ubl en .csv.
  • Ai2 verstrekt geen krediet.